X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Opinie: "Sandu nu face parte din acea forță care conduce de facto țara"

14 ian. 2021,, 11:05   Politică
7287 9

Președintele Moldovei, Maia Sandu, nu poate acum să atragă în Moldova asistență financiară din Uniunea Europeană sau să lanseze anumite proiecte comune cu UE.

De această părere este analistul politic Igor Volnițchi, care a menționat că acest lucru se datorează faptului că ea încă nu are plenitudine de putere adevărată și nu este parte din acea putere, care, de facto, conduce țara, și situația nu se va schimba atît timp cît în parlament nu va apărea o majoritate cu orientare loială către Maia Sandu.

Comentând intenția președintelui de a vizita capitala uniunii Europene, Bruxelles, politologul a menționat că din prima sa călătorie peste hotare Sandu a adus doar un "contract de intenție" și nu este nevoie să vorbim despre o posibilă temă de discuție a șefului statului cu administrația Uniunii Europene.

Igor Volnițchi a spus: "Cred că nu ar trebui să ne așteptăm la nicio acțiune concretă la această etapă. Maia Sandu a devenit președinte, dar nu a primit plenitudinea puterii adevărate despre care a declarat și pe care a contat".

Despre viitoarea întîlnire a lui Sandu cu administrația UE, Volnițchi, spune că va avea loc sub acompaniamentul promisiunilor de susținere a RM, pe de o parte, și asigurării neschimbării cursului Moldovei spre integrare cu Europa - pe de altă parte. Totodată, el menționează că mărimea asistenței UE pentru Republica Moldova este de obicei de cîteva ori mai mare ori de cîte ori la putere în țară se află politicieni cu orientare proeuropeană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?