Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Opinie: "Funcționarii de la Bruxelles nu trebuie să învețe CCA din Moldova"

19 feb. 2021,, 15:30   Politică
3131 5

Oficialii și diplomații de la Bruxelles învață din nou Consiliul Coordonator al Audiovizualului din Moldova, deși ar trebui să țină minte adevărul fundamental al profesiei lor: doar respectul reciproc este fundamentul securității internaționale și dezvoltării durabile.

Declarația a fost făcută de profesorul și diplomatul Victor Borșevici, comentînd în mod special pentru eNews recentul discurs al Ambasadorului UE în Moldova, Peter Michalko, despre CCA, care a generat evaluări ambigue în societatea moldovenească.

"Voi începe cu faptul că părinții-fondatori ai Europei unificate au privit deschis UE ca o continuare a Imperiului lui Carl cel Mare. Imperiul nu a funcționat, nu a funcționat cel puțin pentru că în rîndul birocraților de la Bruxelles, Carl cel Mare ne se afla. Și nu se afla pentru că "praful de birou" de la Bruxelles nu se potrivește cu cavalerismul eroic Imperial. Scara personalității nu este aceeași. Ce fel de Europa suverană poate fi atunci cînd eurobirocrații cu zeflemea și cu zel îndeplinesc ideile mentorilor lor de peste ocean?", a spus Victor Borșevici.

Potrivit lui, de aceea nu ar trebui să ne mire faptul că, după plecarea pragmaticului Trump, spiritul acestor tipi s-a reaprins.

"Desigur, CCA-ul nostru nu este "Cheie de biserică". Cu toate acestea, în componența sa există oameni care înțeleg perfect că suveranitatea de stat fără cea informațională nu există. Și că pierderea libertății de exprimare sub pretextul luptei pentru aceasta este o cale directă spre pierderea tuturor formelor de suveranitate-politică, economică și socială", a declarat profesorul și diplomatul moldovean.


El a menționat că de aceea societatea este dispusă să susțină anume acea politică a CCA, care se distanțează de politică și politicieni.

"Trebuie să li se reamintim diplomaților de la Bruxelles adevărul fundamental al profesiei lor: doar respectul reciproc este baza securității internaționale și dezvoltării durabile", a spus Victor Borșevici.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?