Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Michalko: Este îngrijorător cînd persoane care au făcut parte la frauda bancară sînt implicate în negocieri

18 feb. 2021,, 09:06   Politică
2621 7

„Este îngrijorător cînd persoane care au făcut parte la frauda bancară sînt implicate în negocieri sau procesul de decizie privind formarea Guvernului”, a declarat șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko.

Comentînd, în cadrul ediției din 17 februarie a emisiunii Cotidianul LIVE, situația politică de la Chișinău, Michalko a declarat că „perspectiva care există are în vedere și voința care a fost arătată foarte clar de către cetățenii Republicii Moldova, inclusiv în recentele alegeri prezidențiale, cînd a fost un rezultat istoric de susținere a programului oferit de către doamna Sandu în ceea ce privește reforme și schimbări care sînt necesare pentru țară.

Această perspectivă pentru reforme, inclusiv reforma justiției, lupta decisivă împotriva corupției este susținută de către partenerii europeni împreună cu perspectiva de dezvoltare a țării”.

„Am văzut că toți actorii politici s-au exprimat pentru alegeri anticipate ca o soluție potrivită pentru a ajunge la situația cînd va fi posibil ca un Parlament de încredere să susțină un Guvern funcțional, care va promova acest program de reforme și schimbări necesare. (…)

Este îngrijorător cînd persoane care au făcut parte la frauda bancară sînt implicate în negocieri sau procesul de decizie privind formarea Guvernului. (…)


Este important ca Republica Moldova să aibă Guvernul funcțional, un Parlament de încredere. Și noi preferăm parteneri de încredere”, a menționat Excelența Sa pentru Cotidianul TV, adăugînd că „este în mîinile cetățenilor și celor care iau decizii în Republica Moldova care va fi soluționarea situației de astăzi, dar este clar care sînt pozițiile actorilor politici”.

În același timp, Ambasadorul UE în Republica Moldova a amintit că legile votate de PSRM, Partidul „Șor” și mai mulți deputați neafiliați la sfîrșitul anului trecut sînt „controversate și care în mai multe privințe a împins țara înapoi, inclusiv din punct de vedere al reformelor și angajamentelor luate de Republica Moldova în privința partenerilor internaționali”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?