Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Michalko: Verificarea judecătorilor trebuie să fie credibilă și pentru cetățeni

12 dec. 2019,, 21:42   Politică
2224 0

Procesul de verificare a judecătorilor din Republica Moldova, care urmează a fi făcut în viitorul apropiat, potrivit promisiunilor autorităților, trebuie să fie unul credibil atît pentru cetățenii țării, cît și pentru partenerii externi ai Republicii Moldova, spune Peter Michalko, șeful Delegației Uniunii Europene (UE) la Chișinău.

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” cu Mariana Rață de la TV8.

Ambasadorul european susține că UE are mecanisme de suport, dar și de control a acestui proces și va urmări cu atenție evoluția lucrurilor pe acest segment.

„Pe de altă parte, autoritățile trebuie să continue în paralele lupta contra corupției și a altor fenomene negative din societate și în această privință, avînd în vedere că fenomenul corupției este una dintre cele mai mari probleme evidențiate de cetățenii țării și de către partenerii străini, nu este posibilă revenirea acestor fenomene negative în societate, în instituțiile de stat, în sistemul judecătoresc. De asemenea, oamenii care sînt legați de aceste practici din trecut nu trebuie să revină și să facă pare din structuri de stat în viitor”, a spus Peter Michalko.

Verificarea judecătorilor care activează în sistemul judiciar din Republica Moldova ar urma să înceapă cu magistrații de la Curtea Supremă de Justiție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?