X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

MAEIE îndeamnă Federația Rusă să nu deschidă secții de votare în Transnistria

1 iul. 2020,, 07:50   Politică
12679 6

Ministerul Afacerilor Externe face precizări referitor la deschiderea de către Federația Rusă a secțiilor de votare pe teritoriul Republicii Moldova în contextul rederendumului privind introducerea unor amendamente în Constituția Federației Ruse.

Potrivit MAEIE, printr-o notă verbală adresată ministerului, Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova a comunicat despre intenția de a deschide două secții de votare, la Chișinău și Tiraspol, pentru organizarea și desfășurarea referendumului privind introducerea unor amendamente în Constituția Federației Ruse, scrie tv8.md.

„În legătura cu aceasta, MAEIE a reiterat poziția de principiu a autorităților moldovenești privind abținerea de la deschiderea unor secții de votare în localitățile din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, invocînd, în acest sens, imposibilitatea asigurării din partea organelor constituționale abilitate a condițiilor de securitate necesare pentru desfășurarea unor astfel de activități”, se spune într-un comunicat al instituției.

Ministerul de Externe precizează că legislația R. Moldova nu conține prevederi restrictive cu privire la desfășurarea scrutinelor și, respectiv, deschiderea secțiilor de votare de către misiunile diplomatice străine.

Ieri, Asociația Prom-LEX a atenționat că Rusia continuă practica de a deschide secții de votare în regiunea transnistreană,contrar acordului autorităților Republicii Moldova. „Începînd de astăzi și pînă la 1 iulie 2020, locuitorii din stînga Nistrului vor putea merge la cele două secții de votare deschise la Tiraspol în contextul referendumului național cu privire la amendarea Constituției Rusiei”, se spune într-un mesaj al Asociației.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?