Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Platforma Crimeea: Avertizarea Rusiei după discursul Maiei Sandu la Kiev

24 aug. 2021,, 20:10   Politică
3490 13

Prezența anumitor state la Summitul Platforma Crimeea va afecta atitudinea Moscovei față de acestea, a declarat purtătoarea de cuvînt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

„Vom fi obligați să considerăm participarea anumitor state, organizații internaționale și a reprezentanților acestora la Platforma Crimeea ca o încălcare a integrității teritoriale a Federației Ruse, care va avea inevitabil un efect corespunzător asupra relațiilor noastre”, se arată în declarație, transmite Știri.md cu referire la Jurnal.md.

Precizăm că Platforma Crimeea, un summit desfăşurat la iniţiativa Ucrainei şi care a reunit la Kiev reprezentanţi din 46 de ţări, inclusiv Republica Moldova, a adoptat o declaraţie finală în care a condamnat ocuparea şi militarizarea peninsulei anexate de Rusia în 2014.

În cadrul discursului său susținut la summit, președintele Maia Sandu a declarat că Republica Moldova reafirmă sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul frontierelor sale internațional recunoscute. „Crimeea este parte a Ucrainei, iar anexarea sa ilegală este o încălcare flagrantă a dreptului internațional”, a declarat președintele RM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?