Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ministerul rus de Externe: "Odată cu apropierea alegerilor din Moldova, retorica agresivă a Occidentului ia amploare"

21 mai. 2021,, 17:00   Politică
4042 31

Odată cu apropierea datei alegerilor anticipate în Moldova, retorica agresivă a reprezentanților occidentali ia amploare.

Potrivit INFOTAG, despre acest lucru a declarat vineri, 21 mai,în cadrul unui briefing de presă reprezentanta oficială a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

"Am atras atenția în repetate rînduri asupra încercărilor continue ale SUA și statelor-membre ale UE de se implica în procesele politice interne din Republica Moldova. Trebuie să afirmăm încă o dată că, pe măsură ce se apropie data alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, retorica agresivă a reprezentanților occidentali cîștigă ia amploare", a spus ea.

Potrivit ei, "un alt exemplu: în cadrul emisiunii "Ora Expertizei", la 18 mai, șeful Delegației UE în Moldova, Peter Michalko, și-a permis din nou să aducă critici inacceptabile la adresa organelor puterii de stat moldovenești, în special, a remarcat "imperfecțiunea sistemului de justiție moldovenesc" și a declarat deschis că noul parlament moldovenesc "trebuie să fie demn de încredere".

Ea a subliniat că "Rusia pledează pentru dezvoltarea unor relații cu adevărat egale, prietenoase cu Republica Moldova, bazate pe principiul neintervenției în afacerile interne, respectului față de poporul moldovenesc și pregătirii pentru dialog cu instituțiile puterii care se vor forma ca urmare a exprimării voinței lor".


"Îndemnăm încă o dată SUA și țările UE să renunțe la politica de intervenire în treburile interne ale statelor suverane și de influențare a proceselor politice lor interne ", a spus Zaharova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?