Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Maia Sandu așteaptă membrii a două fracțiuni parlamentare la discuții

29 mar. 2021,, 09:00   Politică
3357 3

Deputații PSRM și cei din platforma „Pentru Moldova” urmează să meargă astăzi la consultări cu președintele Maia Sandu, după ce vineri au refuzat invitația, motivînd că participă la ședința Parlamentului unde se dezbat proiecte importante.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, îi așteaptă astăzi la ora 13:00 și 13:30 pe deputții PSRM și, respectiv, cei din platforma „Pentru Moldova” pentru a purta discuții despre declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, scrie sputnik.md.

Vineri la consultări cu șeful statului au fost alte patru fracțiuni și grupuri parlamentare. Este vorba despre ”PRO MOLDOVA”, Partidul Democrat din Moldova, Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr” și Partidul Acțiune și Solidaritate. PSRM și grupul „Pentru Moldova” au cerutvineri o amînare, motivînd că participă la ședința Parlamentului unde se dezbăteau mai multe subiecte importante.

În aceste condiții, serviciul de presă al Președenției a anunțat că discuțiile cu șeful statului vor continua luni, 29 martie.

"La ora 13:00, sînt așteptați deputații Partidul „Șor”, iar la 13:30 cei de la Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Drept urmare, astăzi președintele Maia Sandu nu va face declarații de presă" , precizează responsabilii serviciului de presă al instituției prezidențiale.

De precizat că după discuțiile cu Maia Sandu, liderul platformei ”PRO Moldova”, Adrian Candu, a declarat că în prezent nu sînt motive de dizolvare a Parlamentului.


”Am înmînat argumentele noastre doamnei Sandu privind lipsa circumstanțelor de dizolvare a Parlamentului”, a declarat Adrian Candu.

Totodată, președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, a spus că PAS-ul şi Preşedenţia au făcut tot posibilul pentru ca ţara să rămînă în haos, să nu avem guvern, să nu avem vaccin, să nu avem decizii şi soluţii pentru oameni. Președintele fracțiunii PPDA și vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a precizat că aceste consultări sînt „mimate pentru bifă”.

În același timp, doar reprezentanții fracțiunii parlamentare PAS spun că sînt întrunite toate circumstanțele necesare pentru declanșarea alegerilor anticipate și dizolvarea Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?