X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Maia Sandu s-a întîlnit cu prim-ministrul Japoniei. Ce subiecte au fost abordate

3 dec. 2022,, 11:31   Politică
2580 0

Președintele Maia Sandu s-a întîlnit, în această dimineață, cu prim-ministrul Japoniei, Fumio Kishida. Oficialii au discutat despre relațiile dintre cele două și despre cum poate fi extinsă cooperarea existentă.

"I-am mulțumit Premierului Kishida pentru asistența de dezvoltare, de care Moldova beneficiază de mulți ani din partea Guvernului de la Tokyo. Suntem recunoscători pentru asistența care ne ajută să îmbunătățim calitatea serviciilor publice, inclusiv în sănătate, să creștem performanța sectorului agricol și să dezvoltăm economia. De exemplu, în acest an, primim asistență pentru procurarea echipamentelor pentru stingerea incendiilor - 19 autospeciale in valoare de 12 milioane de euro. De asemenea, din banii Japoniei urmează să fie achiziționate echipamente performante, în sumă de circa 8 milioane de euro, care vor ajunge la cinci spitale mari din țară: Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Institutul Mamei și Copilului, Institutul Oncologic și Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”. Recent, am primit un lot de echipamente medicale, în valoare de circa 1,3 milioane de euro, pentru laboratoarele din gestiunea Agenției Naționale de Sănătate Publică", a declarat Maia Sandu.

Totodată, Sandu a discutat cu oficialul japonez despre consecințele războiului dintre Rusia și Ucraina asupra situației din regiune, și în special R.Moldova care se confruntă la moment cu o criză energetică.

"Am menționat că suntem interesați în dezvoltarea inițiativelor comune care să ne ajute să accelerăm asigurarea securității energetice a țării noastre", a adăugat Maia Sandu.

Menționăm că în perioada 1-3 decembrie, Maia Sandu efectuează o vizită la Tokyo, unde participă la conferința Adunării Internaționale a Femeilor (WAW).

1
0
0
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?