X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Maia Sandu s-a întîlnit cu membrii comunității de moldoveni din Japonia

3 dec. 2022,, 15:00   Politică
2910 1

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a încheiat astăzi vizita la Tokyo cu o întîlnire cu un grup de moldoveni care locuiesc și muncesc în Japonia.

Șefa statului a notat că toți sunt oameni conectați la realitățile de acasă și, chiar dacă se află la mii de kilometri de Moldova, ei urmăresc îndeaproape evenimentele din țara de baștină.

„Mi-au povestit despre viața lor în Japonia, iar eu le-am vorbit despre situația din Moldova și despre transformările pe care le-am pornit pentru a aduce țara noastră în Uniunea Europeană. Discuția m-a convins încă o dată că, oriunde ar fi, conaționalii noștri reușesc să se afirme profesional, să se integreze și să ducă bunul nume al țării noastre în lume”, a spus șefa statului după întîlnirea cu moldovenii din Japonia.

Președinta Maia Sandu a menționat că Moldova este prezentă în Japonia nu doar prin oameni, ci și prin produsele sale. Astfel, șefa statului a apreciat faptul că, la recepția oferită de ministrul nipon de Externe, s-au servit vinuri moldovenești. La fel, Maia Sandu a apreciat vernisajul de tablouri în vin, realizate de cunoscutul jurnalist Vasile Botnaru și care în aceste zile sunt expuse în incinta Parlamentului de la Tokyo.

3
0
0
0
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?