Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Maia Sandu, în Polonia: „Am dori să consolidăm colaborarea dintre țările noastre”

21 iun. 2021,, 13:50   Politică
14934 13

Șefa statului, Maia Sandu, întreprinde, astăzi, o vizită oficială în Polonia. În discursul său, Maia Sandu a mulțumit Poloniei pentru colaborare, menționînd că R. Moldova prețuiește mult continuarea și dezvoltarea relațiilor dintre țările și cetățenii noștri.

„Republica Moldova are o agendă complexă cu Uniunea Europeană, bazată pe prevederile Acordului de Asociere. Apreciem sprijinul consecvent al Poloniei pentru aspirațiile europene ale țării noastre și pentru susținerea de a include Moldova în programele de asistență europeană. Menționez aici și importanța Planului de Redresare Economică în valoare de 600 de milioane de euro, oferit recent țării noastre de Comisia Europeană, care ne va ajuta să relansăm economia, să susținem antreprenorii mici și mijlocii, și să creăm locuri de muncă în țara noastră”, a declarat Maia Sandu.

„Polonia este o sursă importantă de securitate în regiune. Am dori să consolidăm colaborarea dintre țările noastre în domeniul securității, inclusiv al securității cibernetice. În același timp, experiența de dezvoltare a Poloniei este foarte prețioasă pentru Republica Moldova. Sîntem interesați să preluăm bunele practici ale Poloniei în domeniul agriculturii, dezvoltării locale, administrării fiscale, și transformării digitale a serviciilor publice. În acest context, avem un bun potențial de colaborare în domeniul modernizării agriculturii, dar și de consolidare a schimburilor de bune practici dintre autoritățile publice locale din Republica Moldova și Polonia, la nivelul voievodatelor și Agențiilor de dezvoltare regională”, a mai spus șefa statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?