X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Maia Sandu a vorbit despre legătura corupţionistă dintre Plahotniuc şi Poroșenko

28 iun. 2019,, 09:10   Politică
5488 3

Premierul moldovean, Maia Sandu, a acuzat conducerea anterioară a Ucrainei, în frunte cu Petro Poroșenko de colaborare cu administrația oligarhului Vlad Plahotniuc în organizarea de contrabandă și „schemele de corupție", care „au contribuit la supraviețuirea" autorităților transnistrene.

Despre aceasta scrie ediția Politico.

„Acum ne așteptăm ca autoritățile de la Kiev să contribuie la eliminarea acestor scheme", a declarat ea.
Sandu a spus că dorește să colaboreze cu Ucraina în Transnistria, dar nu a vorbit încă cu noul președinte al Ucrainei, Vladimir Zelenski, sau cu premierul Vladimir Groysman.

Sandu este critică față de Federația Rusă și conștientizează destul de clar interesele Moscovei în regiune, deși „este greu de spus care sînt planurile reale" ale Rusiei. „Nu avem iluzii, știm că Rusia dorește să mențină influența asupra țărilor din regiune, inclusiv Republicii Moldova", a spus ea. Acuzațiile primului-ministru moldovean în adresa lui, Poroșenko au fost comentate de juristul ucrainean Andrei Portnov.

„Avînd în vedere că figurantul a avut deja o recidivă în activități de contrabandă și comerțul ilegal în teritoriile necontrolate ucrainene, apelăm la autoritățile moldoveneşti cu o propunere de procesare a tuturor cererilor împotriva Poroșenko din aspect procedural.


Echipa noastră legală propune oficial asistența Moldovei în pregătirea documentelor, reprezentarea și dezvăluirea acestor infracțiuni”, a scris Portnov în canalul său de Telegrame.

Anterior, Federația Rusă l-a acuzat pe Plahotniuc de conducerea unui sindicat internațional de traficanţi de droguri și de protejare a traficului de hașiş prin Maroc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?