Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Maia Sandu a discutat cu reprezentanții mai multor companii franceze

21 noi. 2022,, 21:18   Politică
1663 0

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întîlnit astăzi cu mai mulți oameni de afaceri francezi, membri ai Consiliului companiilor Franța - Moldova. În cadrul întrevederii, s-a discutat despre direcțiile strategice de interes comun și despre oportunitățile de investiții pe care le oferă Moldova.

Șefa statului a menționat că războiul Rusiei contra Ucrainei afectează grav și economia, și securitatea energetică a țării noastre. Președintele a mulțumit investitorilor francezi pentru că rămîn în Moldova și a subliniat că noi contăm pe mai multe investiții pentru a depăși consecințele acestui război, transmite Noi.md cu referire la moldpres.md.

Maia Sandu a vorbit și despre angajamentele ferme pe care țara noastră și le-a asumat în parcursul său european, realizînd reforme care ne vor ajuta să accelerăm inițierea negocierilor pentru aderarea la UE. Astfel, guvernarea și-a propus să curețe justiția, să dezrădăcineze corupția și să digitalizeze mai multe procese economice, care să permită crearea unui mediu de afaceri prietenos pentru investitorii locali și străini.

Șefa statului a încurajat oamenii de afaceri francezi să vină în Republica Moldova, pentru a investi, în special, în domeniul energiei regenerabile și eoliene, prin care să consolidăm independența energetică a țării și să diversificăm sursele de energie. Printre alte domenii de interes se numără împădurirea, producerea materialelor de construcție și sectorul de procesare în agricultură.

1
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?