X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Maia Sandu a avut o convorbire telefonică cu Jens Stoltenberg

5 ian. 2021,, 16:12   Politică
5683 4

Președintele Maia Sandu a avut astăzi o conversație telefonică cu Jens Stoltenberg, Secretarul general al NATO.

Șefa statului i-a mulțumit lui Stoltenberg sprijinul și parteneriatul cu Republica Moldova, inclusiv pentru ajutorul de echipament medical pentru a preveni răspîndirea infecției Covid-19.

Potrivit lui Sandu, urmare a cooperării cu NATO, Republica Moldova a reușit treptat să-și consolideze parteneriatele externe, să inițieze reforma sectorului de securitate și să înceapă procesul de modernizare a armatei naționale.

Președintele a punctat prioritățile sale pe perioada mandatului.

"Am accentuat prioritățile mele în calitate de președinte, în special lupta împotriva corupției, precum și angajamentul de a depune toate eforturile pentru a construi un stat sigur pentru cetățeni, dar și previzibil la nivel internațional. Am menționat că Republica Moldova are nevoie atît de o politică externă activă, cît și de proiecte de cooperare concrete cu partenerii noștri externi. Rolul acestor parteneriate este să aducă beneficii cetățenilor Republicii Moldova, să fortifice instituțiile statului, astfel încît Republica Moldova să devină un stat democratic, cu instituții funcționale și un factor de stabilitate în regiune", a menționat Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?