X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Președinta Maia Sandu a avut o ședință de lucru cu conducerea Autonomiei Găgăuze

25 noi. 2021,, 21:15   Politică
3336 0

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o ședință de lucru cu conducerea UTA Gagauz-Yeri, în frunte cu bașcanul Irina Vlah.

Potrivit Serviciului de presă al instituției prezidențiale, șefa statului a menționat că Administrația Prezidențială urmărește cu atenție evoluțiile din regiunea găgăuză și că mizează pe o colaborare constructivă cu guvernarea locală. „Ne dorim ca oamenii din Găgăuzia să aibă o viață mai bună, așa cum ne dorim o viață mai bună pentru toți cetățenii țării noastre. Scopul nostru este ca fiecare localitate să beneficieze de oportunități de dezvoltare și de creștere economică”, a spus Maia Sandu.

Oficialii de la Comrat au informat-o pe șefa statului despre problemele autonomiei și despre proiectele în curs de desfășurare. La fel, s-a discutat despre necesitatea de a elabora un concept eficient al studierii limbilor de stat și găgăuză în regiune, astfel încît la absolvirea școlii tinerii din Găgăuzia să se simtă integrați plenar în societate, informează Noi.md cu referire la MOLDPRES.

Președinta Maia Sandu i-a îndemnat pe reprezentanții administrației publice locale din Găgăuzia să susțină reformele pornite în țară, în special în domeniul justiției și al combaterii corupției. De asemenea, șefa statului a amintit despre nevoia de a consolida societatea și de a nu îngrădi libertățile democratice ale cetățenilor. Pe final, Maia Sandu a declarat că va efectua o vizită în autonomia găgăuză, imediat cum se va încheia procesul de constituire a organelor de lucru ale Adunării Populare, recent aleasă.

img21009073

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?