Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Maia Sandu invitată să întreprindă o vizită de lucru în Cehia

10 sep. 2021,, 17:00   Politică
2691 21

Președinta țării noastre, Maia Sandu, a fost invitată să întreprindă o vizită de lucru în Cehia. Anunțul a fost făcut astăzi, 10 septembrie, de către ministrul Afacerilor Externe al Cehiei, Jakub Kulhánek, care se află într-o deplasare la Chișinău, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

În timpul conferinței de presă, susținute de către ministrul de Externe al Cehiei și cel al Moldovei, Nicu Popescu, oficialul străin a anunțat că Maia Sandu este așteptată în Cehia și deja se lucrează la agenda pe care urmează să o realizeze.

Astfel, în urma stabilirii tuturor detaliilor va fi definitivată și ziua cînd Maia Sandu va pleca în vizită în Cehia.

„Deja se lucrează la o agendă de lucru pentru a stabili întîlnirea și programul vizitei. Astfel de vizite de nivel înalt contribuie foarte mult la aprofundarea și fortificarea relației noastre bilaterale”, a spus ministrul ceh de Externe.

Totodată, Jakub Kulhánek a precizat că prezența sa în Republica Moldova este un semnal puternic pentru autoritățile din țara noastră, pentru că își prezintă deschiderea spre o colaborare de lungă durată și Cehia este gata să ofere tot suportul necesar țării noastre pentru a avansa pe agenda modernizării și înfăptuirii reformelor.


„Republica Cehă va acorda tot sprijinul pentru procesul de reforme, în special cele care se găsesc în agendele și proiectele care țin de necesitatea economică, infrastructură. Republica Moldova este una din cele șase țări prioritare pentru asistența pe care o oferim în domenii precum epurarea apelor, pe domenii de dezvoltare rurală și agricultură”, a mai afirmat oficialul străin.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a mulțumit Cehiei pentru că recunoaște certificatele de vaccinare moldovenești.

„Am discutat despre cooperarea în domeniul mediului înconjurător, în domeniul fortificării rezilienței Republicii Moldova și eforturilor de a digitaliza țara, precum și agenda europeană a Republicii Moldova, în perspectiva viitorului Summit al Parteneriatului Estic, la care va participa și țara noastră”, a declarat Nicu Popescu.

Precizăm că ministrul de Externe al Cehiei efectuează astăzi o vizită de lucru în țara noastră.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?