X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Maia Sandu a prezentat raportul de activitate pentru 100 de zile de mandat

2 apr. 2021,, 16:10   Politică
3662 15

La împlinirea a 100 de zile de la preluarea mandatului de președinte al R.Moldova, Maia Sandu a prezentat un raport de activitate, notează Noi.md.

Sandu a declarat că și-a propus să pună Președinția în slujba oamenilor, iar principalele obiective au fost: scoaterea țării din criză, din izolare și din corupție.

"Chiar dacă atribuțiile Președintelui sînt limitate, în doar 3 luni am reușit să redeschidem și intensificăm cooperarea cu cei mai importanți parteneri internaționali și să obținem sprijin imens pentru Republica Moldova, să aducem ajutor financiar și umanitar semnificativ și să generăm un proces de curățare a instituțiilor statului de corupție", se arată în raport.

Printre realizări șefa statului a enumerat: măsurile de sprijin în lupta cu pandemia; începerea campaniei de vaccinare; donații pentru sistemul de sănătate; ajutor pentru economie, agricultori, oameni nevoiași; scoaterea Moldovei din izolarea internațională; inițierea acțiunilor pentru asigurarea unei justiții independente.

Raportul complet pentru cele 100 de zile de mandat al președintelui poate fi accesat aici. Redacția NOI.md a pregătit un material analitic la subiectul dat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?