X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Sandu, mesaj pe Twitter: Profund întristată de veștile din Turcia

6 feb. 2023,, 11:15   Politică
2902 0

Șefa statului Maia Sandu a transmis un mesaj de condoleanțe adresat autorităților Turciei și Siriei în urma cutremurului puternic produs în dimineața zilei în partea de sud a Turciei, în provincia Gaziantep, aflată în apropiere de graniţa cu Siria.

Sandu a scris pe Twitter:

„Profund întristată de veștile din Turcia și din țările vecine cauzate de cutremurul devastator din această noapte. Gîndurile noastre sînt la toți cei care au suferit în această catastrofă groaznică.”

Ministerul de Externe a precizat că pînă la ora 9:30, cetățeni moldoveni răniți sau spitalizați după cutremurul din Turcia nu sînt. Conform diplomației de la Chișinău, misiunea noastră diplomatică de la Ankara s-a autosesizat și a făcut demersuri către autoritățile locale, pentru a preciza informațiile, transmite realitatea.

Seismul a spulberat geamuri, iar cel puțin 17 clădiri din Turcia s-au prăbușit. O cameră de supraveghere a surprins momentul în care o clădire se prăbușește.


Autoritățile din Turcia și Siria au declarat că sînt aproximativ 200 de morți, dar bilanțul este doar unul temporar. Posturile de televiziune au prezentat imagini cu oameni care scotoceau printre resturile clădirilor, în căutarea de supraviețuitori.

Reamintim că telefoanele de urgență ale misiunilor diplomatice și consulare ale Republicii Moldova în Turcia sînt:

+905359830173​

+905386872101

1
0
1
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?