Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Maia Sandu i-a retras lui Plahotniuc distincția „Ordinul Republicii”

18 feb. 2021,, 11:22   Politică
5012 12

Fostul președinte al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc a fost privat de distincția „Ordinul Republicii”. Șefa statului a anunțat pe 18 februarie că a semnat documentul prin care aceasta i-a fost retrasă.

„Astăzi i-am retras lui Vlad Plahotniuc distincția „Ordinul Republicii”. O persoană care a furat țara, a atacat și slăbit instituțiile statului și a construit un regim autoritar nu se poate bucura de distincții de stat. Această distincție a fost acordată cu încălcarea procedurii și a normelor legale, și anume a Regulamentului despre modul de propunere pentru decorarea cu distincţii de stat ale Republicii Moldova şi de înmînare a lor”, a scris președinta țării pe pagina sa de Facebook.

Maia Sandu a argumentat că propunerea pentru decorarea lui Vlad Plahotniuc a venit din partea Organizației municipale a Partidului Democrat, ceea ce reprezintă o încălcare a normelor legale, întrucît legea nu prevede partidele politice printre subiecții care pot face propuneri cu privire la decorarea cu distincții de stat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?