X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Criza energetică, discutată de Maia Sandu la Washintgon

6 dec. 2022,, 17:29   Politică
2113 0

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întîlnit cu Jennifer Granholm, Secretar de Stat pentru Energie al SUA.

Discuția s-a focusat pe criza energetică severă prin care trece țara noastră și felul în care SUA pot să ne ajute în depășirea ei.

Șefa statului a menționat că războiul Rusiei împotriva Ucrainei are un impact major asupra securității noastre energetice, reflectîndu-se în prețurile mari la energie, dar și în limitarea accesului la resursele energetice. Totodată, Președinta Maia Sandu a spus că, pentru Moldova, independența energetică înseamnă păstrarea democrației și a apartenenței țării la lumea liberă, în special în actualul context marcat de război.

Președinta Maia Sandu a mulțumit pentru ajutorul de circa 80 de milioane de dolari, anunțat de SUA pentru depășirea crizei.

Totodată, șefa statului a menționat că avem nevoie de sprijinul partenerilor de dezvoltare pentru construirea infrastructurii care să asigure conexiunea la rețelele energetice europene, pentru diversificarea surselor de energie și dezvoltarea energiei regenerabile, precum și pentru regîndirea întregului proces de producție, stocare și consum de energie.


Un alt obiectiv strategic este atingerea, cît mai curînd posibil, a neutralității emisiilor de dioxid de carbon, care este avantajoasă pentru mediu și contribuie la asigurarea securității energetice.

0
0
0
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?