Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Maia Sandu se adresează Curții Constituționale și cere dizolvarea Parlamentului

29 mar. 2021,, 16:32   Politică
6812 14

Președintele Maia Sandu a anunțat că se va adresa Curții Constituționale și cere dizolvarea Parlamentului Republicii Moldova.

Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă după consultările cu toate formațiunile parlamentare.

”Așa cum prevede constituția am avut consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare. Parlamentul a eșuat să aleagă un guvern din două încercări și după 45 de zile de la prima solicitare de investitură. Ca și experții în drept constituțional consider că sînt întrunite circumstanțele consituționale pentru dizolvarea parlamentului”, a declarat Maia Sandu.

Potrivit șefei statului sesizarea la Curtea Constituțională este în aceste momente deja depusă iar în următoarele zile aceasta urmează să se pronunțe în acest sens.

”Acest parlament lucrează contra cetățenilor. Parlamentul a avut posibilitatea de două ori să investească un Guvern profesionist și nu a făcuto. Oamenii nu au nevoie de deputați care vor să se salveze pe ei înșiși, oamenii au nevoie de deputați care să salveze țara de pandemie. Alegerile anticipate constituie șansa cetățenilor de ași alege deputați care să scoată țara din criză. Am decis să sesizez astăzi CC pentru constatarea circumstanțelor constituționale de dizolvare a Parlamentului. Dacă CC va spune că existe circumstanțe voi semna decretul de dizolvare a Parlamentului și vom merge la judecata oamenilor. Sesizarea către CC este depusă în aceste momente”, a mai spus Maia Sandu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?