X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Maia Sandu, despre răpirea lui Nicolae Ceauș: „Este inadmisibil”

5 apr. 2021,, 09:27   Politică
4470 11

Președinta Maia Sandu a venit cu o reacție, după ce, în spațiul public, au apărut informații precum că fostul judecător ucrainean, Nicolae Ceauș, care a cerut azi politic în Moldova, a fost răpit de un grup de persoane înarmate.

Sandu cere acțiuni imediate din partea MAI și SIS, menționînd că asemenea cazuri sînt inadmisibile în R. Moldova.

„Este inadmisibil ca în Republica Moldova să dispară oameni, indiferent dacă sînt sau nu cetățeni ai Republicii Moldova, indiferent dacă se dovedește sau nu că au comis ilegalități. Judecătorul ucrainean Ceaus, care se află pe teritoriul țării noastre din 2016, după ce a fost acuzat de către autoritățile din Ucraina de luare de mită în valoare de 150.000 de dolari, și care se judecă cu autoritățile Republicii Moldova pentru obținerea azilului politic, a fost anunțat dispărut și dus într-o direcție necunoscută.

Cer acțiuni imediate din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne, instituția principală responsabilă de asigurarea securității cetățenilor, și Serviciului de Informații și Securitate pentru a clarifica această dispariție îngrijorătoare a unui cetățean străin de pe teritoriul Republicii Moldova”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Din spusele pazei de corp a lui Ceauș, care a fost martorul răpirii, acesta a fost urcat într-un automobil cu numele moldovenești de către 7 persoane, care vorbeau în limba rusă. Unul dintre răpitori a spus „SIS”, dând de înțeles că este o acțiune coordonată cu serviciile speciale moldovenești. Mașina în care a fost urcat Ceauș ulterior a fost schimbată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?