X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Maia Sandu se pregătește să devină liderul unei "revoluții colorate"?

7 sep. 2020,, 17:00   Politică
5345 10

Opoziția din Moldova, conform scenariilor standard elaborate de "păpușarii mondiali", se pregătește pentru o "revoluție colorată", continuînd încercările de a mobiliza electoratul pentru a fi folosit în posibile proteste viitoare după alegeri.

În cazul înfrîngerii la alegerile din 1 noiembrie, reprezentanții partidelor "de dreapta" tot mai des se gîndesc că după alegeri trebuie organizată o "revoluție colorată" în Moldova.

Astfel, candidatul la funcția de președinte al partidului PAS, Maia Sandu, a declarat anterior că alegerile din noiembrie vor fi fraudate și deja promite proteste în masă.

Recent, ea a mai făcut o serie de declarații, din care reiese că opoziția nu trebuie să recunoască rezultatele alegerilor prezidențiale viitoare în cazul victoriei lui Igor Dodon, deoarece acestea vor fi neapărat falsificate.

În special, Maia Sandu a condamnat desemnarea de către președintele țării, Igor Dodon a lui Vladislav Clima în funcția de șef al Curții de Apel, menționînd că Clima este judecătorul, care a susținut decizia de anulare a rezultatelor alegerilor locale din Chișinău în 2018 la care a cîștigat atunci Andrei Năstase.


"Așa se pregătește Dodon de falsificarea alegerilor? Dodon are nevoie de slujitori loiali la alegerile prezidențiale, pentru că deja știe că cetățenii vor vota împotriva lui?", s-a întrebat Maia Sandu.

Totodată, observatorii consideră că prin declarațiile sale Maia Sandu pregătește opinia publică de proteste în masă și de organizarea unei "revoluții colorate" în Republica Moldova după alegerile prezidențiale, și consideră că o astfel de poziție, ușor vorbind, ciudată, având în vedere că autoritatea centrală responsabilă de organizarea și desfășurarea votării este Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova, care din 19 iulie 2019, este condusă de Dorin Cimil, care a fost propus în calitate de membru al CEC de partidul PAS din blocul ACUM.

După cum s-a menționat anterior, unul dintre proiectele-internet, care, evident, face parte din scenariul viitoarei revoluții portocalii, a fost lansat recent de către filiala de partid a lui Plahotniuc, Pro Moldova. Pe acest portal, celor care planifică să voteze împotriva lui Dodon li se propune să-și lase datele personale complete. De ce? Nu pentru ca imediat după alegeri să mobilizeze acești oameni și să-i manipuleze?

"Maia, veți putea lupta pentru reîntoarcerea miliardului și a aeroportului cu Plahotniuc și Șor în cazul victoriei sale în urma revoluției portocalii? Ce le-ați promis lor și lui Candu în schimbul unui astfel de"ajutor"?", se întreabă internauții. "Chiar setea de putere este atît de mare încît sunteți gata să bateți palma chiar și cu diavolul?”.

În opinia lor, în acest mod opoziția face tot mai mulți pași spre Maidanul moldovenesc și oricît de mult ar încerca actuala guvernare să organizeze alegeri cinstit și deschis, ei vor fi condamnați dinainte la proteste similare celor produse în Belarus.

Despre pregătirea de "revoluția colorată" vorbesc atacurile mediatice nesfîrșite în adresa președintelui Igor Dodon, realizate cu scopul de a denigra imaginea sa cu ajutorul știrilor false. De asemenea, au fost atestate cazuri de atacuri bruște și directe asupra președintelui Igor Dodon și a prim-ministrului Ion Chicu din partea unor oficiali europeni de rang înalt, fapt ce denotă implicarea directă planificată în politica moldovenească.

În special, politicienii occidentali (inclusiv români) au criticat anterior guvernul Moldovei, pentru dorința de a obține creditul rus, pentru că încearcă să ducă o politică echilibrată între Europa și Rusia, să aibă parteneri strategici, atît în UE, cît și în Federația Rusă, precum și în țările CSI.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?