X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Litvinenco: „Lucrurile care urmează a fi făcute vor fi doar în beneficiul cetăt̗enilor”

21 iun. 2022,, 14:00   Politică
3524 0

Pe parcursul zilei de ieri, la Bruxelles, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a avut discuții cu directorul general adjunct al Serviciului European de Acțiune Externă (EEAS), Luc Devigne, directorul general adjunct al Departamentului pentru Migrație și Afaceri Interne (DG HOME), Olivier Onidi, și directorul general al Direcției Generale pentru Vecinătate și Negocieri privind Extindere (DG NEAR), Maciej Popowski.

Ministrul Justiției le-a mulțumit înalților funcționari pentru sprijinul constant oferit Republicii Moldova în mai multe domenii, în mod special la realizarea reformei justiției. De asemenea, Sergiu Litvinenco a reiterat angajamentul ferm al țării noastre de a îndeplini, în termenii stabiliți, toți pașii necesari indicați în Opinia Comisiei Europene privind cererea de aderare a Republicii Moldova la UE, de a finaliza pre-vettingul și de a completa organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor, care vor reprezenta acel cadru instituțional de la care să înceapă curățarea întregului sistem de justiție, dar și de a accelera investigarea cazurilor de mare corupție.

Oficialii europeni au salutat reformele inițiate, inclusiv reforma de pre-vetting, care a fost elaborată și se implementează în comun cu partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova. Părțile au convenit ca și următoarele procese de reformă să fie promovate în coordonare cu partenerii țării noastre și avînd expertiza din partea Comisiei de la Veneția.

„Deși procesul de integrare europeană este unul complex și de durată, lucrurile care urmează a fi făcute pentru a ne apropia de acest deziderat vor fi doar în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova, care își doresc să trăiască într-o țară fără corupție, cu o justiție care să-i apere și în care să le fie respectate drepturile și libertățile”, a menționat ministrul Sergiu Litvinenco.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?