Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Litvinenco, despre cazul Manole: Am sărit în apărarea Constituției

4 ian. 2022,, 15:09   Politică
3435 12

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, spune că nu i-a luat apărarea Domnicăi Manole în disputa cu Autoritatea Națională de Integritate, dar a Constituției.

El a precizat că va reacționa astfel la orice abateri de la lege, iar în acest caz s-a atentat la lege și Constituție, argumentează Litvinenco.

"Am fost întrebat de presă de ce am "sărit" în apărarea Președintelui Curții Constituționale în cazul "constatării" de la ANI. Total fals. Nu am ”sărit” în apărarea cuiva. Am ”sărit” în apararea Constituției. Exact așa cum, în decembrie 2020, am fost primul care am formulat sesizare de neconstituționalitate atunci cînd PSRM și Șor, asistați indirect de procuratura lui Stoianoglo, au încercat să ”schilodească” instituția ANI și să-i scape de dosare pe toți cei care nu-și puteau justifica averea. Iar Curtea Constituțională a anulat pe bună dreptate legea adoptată cu dedicație. Voi reacționa în acest fel de fiecare dată cînd cineva va atenta la Constituție și la Lege", a scris Litvinenco pe rețelele de socializare.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?