X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Litvinenco, despre metodele de dizolvare a Legislativului

12 ian. 2021,, 08:39   Politică
4090 3

Un posibil candidat înaintat de președinta Maia Sandu pentru funcția de premier ar putea fi votat în Parlament. Iar într-un astfel de scenariu, șansele de declanșare a alegerilor parlamentare anticipate cad. De această părere este deputatul PAS Sergiu Litvinenco.

„Dacă noi vorbim despre învestirea unui Guvern și fiind riscul că unele forțe politice ar putea totuși să voteze un Guvern, lucrul acesta de facto anulează alegerile anticipate. În așa condiții, acest Parlament va funcționa pînă în 2023. Lucru care este inadmisibil, transmite Agora.md.

Nu putem să mergem împotriva opțiunilor oamenilor expuse la scrutin. Dacă am investi un Guvern asta ar însemna încălcarea promisiunii date oamenilor”, a spus deputatul PAS.

De altă parte, Litvinenco susține că două metode legale prin care ar putea fi dizolvat actualul Legislativ deja sînt puse în aplicare.

„Una dintre modalități este ca Parlamentul să nu aprobe legi timp de trei luni, începînd cu 16 decembrie. A doua modalitate este lipsa unui Guvern plenipotențiar. Astfel, de pe 23 decembrie pînă la 23 martie, dacă nu se reușeste investire unui nou Guvern, începînd cu 24 martie Parlamentul poate fi dizolvat urmare a unei sesizări la Curtea Constituțională. Deci două din trei modalități legale sînt în curs de realizare”, a punctat deputatul PAS.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?