Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Litvinenco, despre cazul Domnica Manole: "Așa ceva este fără precedent"

3 ian. 2022,, 14:58   Politică
4085 8

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, afirmă că constatarea ANI în privința președintei Curții Constituționale, Domnica Manole nu este altceva decît „o neglijare vădită sau nerecunoaștere a jurisprudenței Curții Constituționale”.

Potrivit lui, „ne aflăm în prezența unei arogări de atribuții contrar Constituției”.

„Referitor la așa-numitul act de constatare al ANI vizînd „conflictul de interese” al Președintei Curții Constituționale, emis pe 31 decembrie, m-am expus de mai multe ori încă atunci cînd această inepție a fost inițiată. Am formulat și o sesizare la Curte, iar urmare acesteia Curtea Constituțională a emis o hotărîre – nr. 18 din 9 iulie 2021, care este definitivă, nesusceptibilă de a fi atacată, cu considerente foarte clare nu doar pentru juriști, ci și pentru oricine.

Ca și peste tot în lume, hotărîrile Curții Costituționale sunt definitive și nu pot fi cenzurate. A permite unui organ administrativ să verifice dacă în procesul activității jurisdicționale s-a admis sau nu conflict de interese echivalează cu instituirea unui control din exterior al activităţii jurisdicţionale. Lucru pe care Constituţia îl interzice.(...)

Cu siguranță că așa ceva este fără precedent. De ce a acționat în acest fel, cu cîteva ore înainte de Revelion, o instituție a cărei conducere a fost pusă de Plahotniuc, care are zero confiscări de averi a hoților mari din această țară și care îi scoate curați ca lacrima pe pușcăriabili, care nu-și pot justifica averile? Este o întrebare la care atît statul, dar mai ales societatea va trebui să afle un răspuns într-un viitor apropiat”, a scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?