Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Litvinenco atenționează demnitarii care publică facturile pentru gazele naturale

15 ian. 2022,, 22:05   Politică
4220 11

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, i-a îndemnat pe funcționarii care publică pe Facebook facturile la gaz și se plâng pe sumele mari să fie mai atenți căci se pot trezi la ușă cu ANI și procurori.

Mai în glumă, mai în serios, dar Litvinenco a declarat că sumele exagerate ar putea indica la metrii pătrați pe care aceștia îi încălzesc în perioada rece a anului, transmite stiri.

”Dorința unora de a se victimiza și de a ataca guvernarea cu privire la facturi ar putea să le creeze tot lor un mare deserviciu. De ce? Foarte simplu. În loc de publicitate, ar putea să atragă atenția inspectorilor de integritate și procurorilor. Or, prin astfel de postări lacrimogene, ies la iveală nu atât sumele, ci metrii pătrați în care locuiesc.

Este periculos mai ales pentru funcționarii angajați la stat, fiindcă se poate verifica ușor dacă suprafața pentru care achită ei gazul coincide cu metrii pătrați indicați tot de ei în declarațiile de avere.

Dacă suprafețele sunt diferite, vorbim fie de nedeclararea averii, fie de minimizare a suprafeței, deci și a prețului bunului. Ambele reprezintă încălcări ale legii și pentru ambele situații există pedeapsă. Inclusiv poate fi vorba de confiscarea averii. Așa că, mai atent cu ”gazul”, a scris Litvinenco.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?