X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Lilian Carp a oferit detalii despre sesizarea depusă la Procuratură în dosarul 7 aprilie

25 noi. 2021,, 15:47   Politică
3476 2

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Lilian Carp a spus ce se conține în sesizarea pe care a depus-o la Procuratura Generală (PG), în baza căreia a fost reluată urmărirea penală în dosarul „7 aprilie”.

„Sesizarea a fost făcută în baza unei emisiuni care a avut loc la un post privat de televiziune, la care a participat finul lui Adrian Nichifor, Boris Sprîncean, care a oferit anumite informații care demonstrau implicarea lui Vlad Plahotniuc, în uzurparea puterii. Cel puțin asta a declarat și am cerut PG să verifice această informație”, a precizat deputatul pentru Agora.md.

Menționăm că PG de asemenea a inițiat verificarea informațiilor pe care le-a făcut Boris Sprîncean la data de 10 noiembrie, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Procurorul general interimar Dumitru Robu a dispus instrumentarea dosarului de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

În continuare, urmează ca procurorii PCCOCS să întreprindă acțiunile procesual-penale necesare investigării inclusiv a versiunii înaintate de către participantul la emisiune, potrivit căruia, anumite persoane pregătite aveau rolul de deturnare a evenimentelor, prin folosirea armelor de foc.


Investigațiile vor fi efectuate inclusiv prin prisma infracțiunilor de uzurpare a puterii de stat, dezordinilor în masă și imperativului securității naționale. În acest sens, procurorii vor valorifica și cooperarea cu alte instituții ale statului.

Boris Sprîncean a declarat în cadrul emisiunii televizate că în casa controversatului om de afaceri Adrian Nichifor, care acum este condamnat la 17 ani pentru omor, a văzut circa 14 lunete și zece pistoale.

Nașul său, Nichifor, i-a povestit că acestea au fost instalate pe clădiri și erau fixate pe manifestanți în timpul protestelor din aprilie 2009.

Boris Sprîncean susține că acest lucru nu ar fi fost posibil fără implicarea lui Vladimir Plahotniuc, fostul lider al democraților anunțat în căutare de organele de la Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?