X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Lider PSRM: Diaspora este parte componentă a Republicii Moldova

14 iun. 2021,, 15:41   Politică
2630 6

Diaspora este parte componentă a Republicii Moldova, iar participarea ei la vot le permite să țină legătura cu țara, a declarat liderul fracțiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiță, candidat la funcția de deputat din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

”Cetățenii noștri care se află peste hotare sînt cetățenii noștri, indiferent unde se află ei, peste care hotare și în care țară ei sînt. Implicarea lor în viața politică a Republicii Moldova este una benefică, fiindcă astfel ei reușesc să fie în vîltoarea evenimentelor din Republica Moldova și au posibilitatea să se exprime. Deci, ei sînt parte componentă a Republicii Moldova și mai devreme sau mai tîrziu ei vor reveni în Republica Moldova. Este un lucru bun pentru țară în general și pentru ei personal, fiindcă le permite să mențină legătura cu țara”, a declarat Furculiță, invitat la Europa Liberă.

Socialistul a mai remarcat că cele 146 de secții de votare care vor fi deschise în afara țării sînt suficiente.

”Dacă o să facem o aritmetică, la o secție de votare sînt 5 mii de buletine și la acel număr de secții de votare care a fost permis astăzi primim o sumă de 600 și ceva de mii de buletine de vot. Eu consider că este o cifră suficientă pentru asigurarea posibilității ca cetățenii noștri din diasporă să voteze liber”, a declarat socialistul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?