Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Maxim Lebedinschi, despre învinuirile aduse lui Igor Dodon: Este un dosar politic și nu unul bazat pe fapte

26 mai. 2022,, 11:46   Politică
2925 0

Este un dosar politic și nu unul bazat pe fapte, iar cererea de arest preventiv este o modalitate de presiune asupra fostului președinte. Declarația a fost făcută în fața jurnaliștilor de avocatul lui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi, la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, unde este examinată cererea procurorilor de a-l plasa în arest pe fostul președinte al țării pe un termen de 30 de zile, transmite abcnews.md.

”Reacția societății este firească. Este clar că este un dosar politic și nu unul bazat pe fapte. Acele noutăți lansate precum că la domul președinte personal ar fi fost găsite careva surse enorme, nu corespund realității. Asta va fi prezentat în timp. La moment nu putem dezvălui detalii din anchetă. Bunurile altor persoane, care au muncit o viață întreagă, au avut afacere, se încearcă a invoca că sînt ale dumnealui, ceea ce iarăși nu corespunde realității. Asta vom demonstra, fie procurorului dacă nu va avea luciditatea să perceapă că justiția nu se face la comanda politicului, vom demonstra în instanță”, a spus Lebedinschi.

În opinia avocatului, privarea ex-președintelui de a face declarații pentru presă este o tentativă de a-l intimida și de a nu-i da posibilitate să se expună.

”Libertatea de exprimare în acest caz este o modalitate de exercitare a dreptului la apărare. Persoana trebuie să poată să comunice public. Procurorii ies și spun ce consideră ei și ce vor ei. La noi nu se finisează măsurile de percheziție, ei deja ies în conferințe de presă. Dumnealui este plasat intenționat în Direcția de poliție Chișinău, unde condițiile nu sînt cele mai avantajoase. Organul de urmărire penală se află la CNA, acolo este izolator și intenționat este plasat în altă parte”, a spus Lebedinschi.

Legat de capul de acuzare ”trădare de patrie”, avocatul a menționat că aceasta este o este ”o modalitate de a da greutate dosarului și de a influența opinia publică”.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?