X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Maxim Lebedinschi spune că a fost amenințat

6 iun. 2021,, 14:47   Politică
9297 17

Secretarul general al Comisiei Electorale Centrale (CEC), Maxim Lebedinschi, spune că se încearcă intimidarea sa, iar declarațiile actorilor politici în adresa sa reprezintă niște „atacuri publice” care sînt contrare statutului membrilor Comisiei.

Într-un comentariu oferit pentr tv8.md, Lebedinschi spune că însuși Litvinenco a fost cel care anterior a declarat că asupra CEC „este o presiune”, asta după ce deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a scris că „examinează posibilitatea depunerii plîngerii penale pe numele lui Maxim Lebedinschi”.

„Dumnealui mă amenință în mod direct și este o ingerință necorespunzătoare în independența mea cît și a întregii Comisii. Aceste atacuri publice sînt presiuni care sînt contrare statulului membrilor CEC și contrare prevederilor legii în care se indică în mod expres: Comisia este independentă în acțiunile sale. Litvinenco este una din persoanele care anterior spune că asupra CEC se face presiune. Ceea ce face dumnealui la moment este o presiune care este contrară prevederilor legii”, a declarat secretarul general al CEC, Maxim Legedinschi.

Totodată, funcționarul vine cu un apel către politicieni și îi îndeamnă să se abțină de la ingerințe în activitatea Comisiei. Mai mult ca atît, Lebedinschi îi îndeamnă pe cei care sînt nemulțumiți de decizia CEC să o contexte în instanță.

„Vin cu un îndemn față de toți politicienii, să păstreze emoțiile pentru ei, să ne lase pe noi în pace, să ne lase să ne facem activitatea noastră, reieșind din prevederile legii. Dacă cineva nu este mulțumit de hotărîrea noatră sau consideră contrar prevederilor legii, în termenul pevăzut și în procedura prevărută are dreotul să o conteste în instanța de judecată. În rest apreciez stric ca o presiune asupra mea, ca să mă determine să acționez contrar prevederilor legii, parvenită din partea concurenților electorali care au interes subiectiv în acest proces”, a punctat Maxim Lebedinschi.


CEC a adoptat ieri decizia privind numărul secțiilor de votare pentru diasporă. Pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie vor fi deschise 139 secții de votare, așa cum a fost la alegerile prezidențiale din 2020, asta în condițiile în care Ministerul de Externe a propus deschiderea a 190 de secții.

Ulterior, Partidul Acțiune și Solidaritate a anunțat că va contesta această hotărîre în instanța de judecată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?