Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

PLDM nu va participa la alegerile parlamentare

16 mai. 2021,, 16:14   Politică
3334 7

Consiliului Politic Național al Partidului Liberal Democrat din Moldova anunță că PLDM nu va participa în calitate de concurent electoral în alegerile parlamentare anticipate și își îndeamnă membrii și simpatizanții săi să sprijine Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS).

„Suntem încrezuți că exemplul nostru va fi urmat și de alte formațiuni politice care pun interesul național mai presus decît interesele înguste de partid. Iar interesul național dictează în acest moment unitate pentru a pune capăt regimului Plahotniuc-Voronin-Dodon-Șor și pentru a relansa, după scrutinul din 11 iulie, parcursul european al Republicii Moldova”, se arată în mesajul partidului.

Amintim că în cursa electorală s-au înscris deja șase partide politice și blocuri electorale, și anume: PACE, PACC, Blocul electoral „Renato Usatîi”, Partidul „ȘOR”, PAS și PSRM-PCRM.

Pe 28 aprilie Curtea Constituțională a declarat neconstituțională introducerea stării de urgență, lucru ce a dat undă verde președintei Maia Sandu să dizolve parlamentului. Ulterior acestei decizii, Maia Sandu a anunțat că a semnat un decret de dizolvare a parlamentului și că în data de 11 iulie 2021 vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?