X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

PLDM, PL și PSRM au făcut front comun împotriva noii politici fiscale

26 iul. 2018,, 10:10   Politică
3078 3

Liberal-democrații au cerut astăzi amînarea examinării pachetului legislativ privind mica reformă fiscală.

Ei au invocat faptul că nu au fost respectate prevederile ce țin de transparența procesului decizional. „Nu fugăriți deputații”, a ripostat liberalul Mihai Ghimpu, specificînd că documentele trebuie analizate și votate abia la toamnă, adică la următoarea sesiune parlamentară. Au votat pentru retragerea proiectelor de pe ordinea de zi și socialiștii, însă voturile nu au fost suficiente.

„Aceste proiecte nu au respectat parcursul procedural. Au fost încălcate prevederile legii ce țin transparența în procesul decizional. Parlamentul a aprobat strategia anticorupție, unde se menționează că proiectele care nu întrunesc condițiile legale vor fi excluse de pe ordinea de zi”, a afirmat deputatul PLDM Iulie Țap.

„E un lucru bun de a micșora cota de impozitare. Dar aici sînt niște lucruri ascunse, care ne amintesc că a mai fost un proiect de lege și atunci partenerii europeni ne-au atras atenția că încălcăm prevederile Acordului de asociere și se urmărește legalizarea capitalului furat din bănci, de la oameni. Cel mai strașnic este că abia ieri au apărut aceste proiecte. Nu fugăriți deputații”, a punctat președintele fracțiunii PL, Mihai Ghimpu.

Marți, de la tribuna PDM, premierul Pavel Filip a anunțat despre mica reformă a politicii fiscale. Pachetul a și fost aprobat, miercuri, de Cabinetul de miniștri. Iar joi, acesta a fost inclus pe ordinea de zi a Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?