X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Kulminski s-ar putea regăsi în viitorul Guvern

21 iul. 2021,, 09:45   Politică
3324 7

Expertul politic Vlad Kulminski ar putea fi parte a viitorului Guvern, învestit de Partidul Acțiune și Solidaritate. După ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora Kulminski ar fi candidatul PAS la funcția de vicepremier pentru Reintegrare, acesta a menționat că dacă i se va propune o funcție în Executiv, o va accepta.

Kulminski condiționează participarea sa în actul guvrnării de prezența unei echipe puternice care să-și dorească schimbarea lucrurilor în țară, notează IPN.

Membru al Consiliului Suprem de Securitate, Vlad Kulminski spune că noua echipă guvernamentală nu va fi foarte diferită de cea cu care anterior au venit în Parlament Igor Grosu și Natalia Gavrilița.

„Mari surprize nu vor fi. Acest Guvern, în lunii mari, va fi asemănător celor două Guverne, care au fost propuse anterior de președintele Sandu și PAS. Vom vedea acolo și nume noi, persoane care nu au afiliere politică cu PAS. Vom avea o nouă clasă de manageri care poate gestiona eficient țara”, a spus Vlad Kulminski în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Kulminski spune că ia în considerare posibilitatea de a fi parte a viitorului Executiv,dacă o propunere în acest sens va veni din partea PAS.


„Dacă va veni această propunere, o voi accepta. Eu sunt omul echipei, este foarte important să existe o echipă care să vrea să schimbe mersul lucrurilor în Republica Moldova, pentru că oricât de bun ar fi ministrul Economiei sau cel al Justiției, singur nu va reuși să schimbe nimic, e foarte important să existe acest spirit de echipă. Aduc mereu drept exemplu cazul Georgiei, acolo a existat o echipă puternică și toți au rezonat cu aceeași idee”, a spus Vlad Kulminski

Potrivit lui Kulminski, PAS are nevoie de profesioniști integri nu doar pentru cele 9 fotolii de miniștri, ci și pentru funcțiile de secretari de stat și șefi de agenții, iar din acest motiv, formațiunea ar trebui să coopteze în echipă persoane profesioniste de la alte partide sau din societatea civilă.

„Acum Republica Moldova are o șansă uriașă de a deveni un stat funcțional. Are o șansă uriașă de a se apropia de Uniunea Europeană, are oportunități foarte mari care nu vor mai exista în următoarele 3-4 generații. Dacă acum PAS nu va reuși, eșecul va fi al întregii țări. De asta ar fi normal ca PAS că atragă profesioniști în componența guvernării”, a mai spus Kulminski.

Comisia Electorală Centrală a transmis Curții Constituționale dosarul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. Înalta Curte urmează să decidă vineri, 23 iulie, asupra validării rezultatelor alegerilor. Potrivit legii, Parlamentul nou-ales se convoacă în prima ședință în termen de 30 de zile din data validării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?