Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Cine va face parte din Guvernul Gavrilița

5 feb. 2021,, 09:24   Politică
4130 4

Candidata desemnată la funcția de prim-ministră, Natalia Gavrilița, urmează să vină în plenul Parlamentului pentru a-și prezenta programul de guvernare.

Deocamdată, data ședinței la care Natalia Gavrilița va cere vot de încredere nu a fost stabilită, deși reprezentanții PAS au menționat că aceasta ar putea veni în Legislativ săptămîna viitoare. Nici numele celor care vor face parte din echipa guvernamentală nu au fost anunțate. Totuși, surse ale redacției tv8.md ne-au oferit cîteva nume, transmite tv8.md.

Potrivit surselor, la Ministerul de Externe va fi desemnat Mihai Popșoi, la Ministerul Sănătății Ala Nemerenco, la Ministerul de Interne Ana Revenco, la Ministerul Economie Andrei Spînu, iar la ministerul Educație va fi desemnat Anatol Topală.

Deocamdată, nu cunoaștem cine va fi desemnat la ministerul Finanțelor, Agriculturii, Apărării și Justiției.

Precizăm că pe 27 ianuarie curent, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a înaintat-o pe fosta ministră a Finanțelor Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministru.


Deja, trei fracțiuni parlamentare au anunțat că nu vor vota pentru Guvernul Gavriliță. Este vorba de PAS, Platforma DA și PSRM. În timp ce Pro Moldova și Partidul ȘOR încă nu au anunțat o decizie oficială în acest sens, liderul PDM, Pavel Filip, a declarat că deputații democrați, cel mai probabil, nu vor participa la ședința Parlamentului, calificînd situația drept „un teatru al absurdului”.

Potrivit Constituției, dacă Guvernul nu este învestit după cel puțin două încercări, Parlamentul urmează să fie dizolvat şi să fie organizate alegeri anticipate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?