X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cine este noul ambasador al Moldovei în SUA, Cristina Bălan

10 mai. 2018,, 15:18   Politică
15905 6

Guvernul Republici Moldova a votat pentru numirea Cristinei Bălan la funcția de ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii.

Aceasta are experienţă îndelungată de conducere în mediul privat.

Cristina Balan este un om politic activ şi fost manager de top cu o vastă experienţă internaţională. Pînă în prezent, Cristina Balan a ocupat funcţia de Vicepreşedinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM), fiind direct responsabilă pentru relaţii internaţionale şi diplomaţie de partid.

Activitatea Cristinei Balan în cadrul PDM s-a concentrat pe stabilirea şi dezvoltarea parteneriatelor PDM cu organizaţii externe, precum şi pe comunicarea cu reprezentanţii corpului diplomatic şi ai organizaţiilor internaţionale prezente în Republica Moldova.

Cristina Balan reprezintă PDM în cadrul evenimentelor externe şi în cadrul întrevederilor cu oficiali din Uniunea Europeană şi din Statele Unite ale Americii. Este, de asemenea, un membru activ al Internaţionalei Socialiste, făcînd parte din Comitetul pentru Buget şi Finanţe. În anul 2017, ea a obţinut premiul "Femeia Anului în Politică".


Cristina Balan este, de asemenea, Preşedintele Fundaţiei pentru o Democraţie Modernă, ce se constituie ca platformă pentru experţi şi lideri de opinie din Republica Moldova în relaţia cu organizaţii externe de profil, inclusiv grupuri de reflecţie şi fundaţii progresiste. Cristina Balan coordonează atît activitatea publică, cît şi activitatea de cercetare din cadrul fundaţiei.

Cristina Balan are o experienţă vastă în management, lucrînd în ultimii 20 de ani în companii şi organizaţii internaţionale de top, dintre care 15 ani în poziţii de conducere. Cristina Balan este economist, consideră esenţiale investiţiile şi deţine o diplomă în management din partea Universităţii Libere Internaţionale din Moldova.

Cristina Balan este căsătorită şi are doi copii. Vorbeşte fluent limba de stat, limba rusă şi limba engleză.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?