Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cine va reprezenta Republica Moldova la sesiunea Adunării Parlamentare a GUAM

9 feb. 2021,, 17:33   Politică
2381 3

Republica Moldova va participa la cea de-a 13-a Sesiune Plenară a Adunării Parlamentare (AP) a statelor membre GUAM, care va avea loc mâine, 10 februarie 2021, în format de video conferință.

Țara noastră va fi reprezentată de șeful delegației naționale la AP GUAM, Alexandru Jizdan, membrul Comisiei juridică, numiri și imunități a Parlamentului Republicii Moldova.

Programul include ceremonia de deschidere a sesiunii Adunării Parlamentare GUAM. Participanții la eveniment vor adresa mesaje de salut, precum: Președintele AP GUAM, șeful delegației din partea Azerbaidjanului la AP GUAM, Elnur Allahverdiyev, Secretarul general al Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică, Altai Efendiyev, șeful delegației georgiene la AP GUAM, Giorgi Khelashvili, șeful delegației Republicii Moldova la AP GUAM Alexandru Jizdan, șeful delegației Radei Supreme a Ucrainei la AP GUAM, Sveatoslav Iuraș, alți oficiali.

Discuțiile se vor axa pe mai multe subiecte de actualitate. Participanții vor pune în dezbateri cooperarea statelor membre GUAM și actuale provocări globale: Combaterea pandemiei COVID-19, consecințele sociale și economice provocate de aceasta, dar se va pune accentul și pe eventuale căi de soluționare a conflictelor pe teritoriul statelor membre GUAM.

De asemenea, șefii delegațiilor vor aborda și subiectul ce ține de promovarea proiectelor economice cheie ale GUAM, dar și perspectiva unor noi domenii de cooperare.


Prioritățile Republicii Moldova în cadrul GUAM sunt consolidarea dialogului politic cu alți parteneri, asigurarea funcționării Zonei de Comerț Liber GUAM, inclusiv în perspectiva transformării GUAM într-o platformă favorabilă investițiilor, consolidarea și extinderea cooperării internaționale în formatul GUAM+, în special cu ONU, OSCE și UE.

Ultima Președinție deținută de Republica Moldova a fost pe parcursul anului 2018. În 2021 Președinția este exercitată de Georgia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?