Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

CC a respins cererea lui Sîrbu privind suspendarea mandatului lui Gaţcan

8 iul. 2020,, 11:46   Politică
3982 2

Curtea Constituțională a respins solicitarea deputatului PRO MOLDOVA Sergiu Sîrbu referitoare la suspendarea mandatului lui Ştefan Gaţcan. În decizia publicată pe site-ul CC, instituţia menţionează că nu are competenţe în acest sens.

Decizia este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial.

Sergiu Sîrbu a solicitat în data de 4 iulie magistraților să interpreteze articolele 68, 69 și 71 din Constituție. Mai exact, el a dorit să afle dacă un deputat poate fi obligat să-și depună mandatul atunci cînd îşi părăseşte fracţiunea, transmite publika.md.

Totodată, Sîrbu a întrebat Curtea Constituțională dacă documentul prin care s-a luat act de cererea de renunţare la mandat poate fi considerat nul atunci cînd există suspiciuni că s-au exercitat presiuni asupra deputatului.

Potrivit deputaților PRO MOLDOVA, în 30 iunie, Gaţcan a fost oprit lîngă podul de pe şoseaua Hînceşti din Capitală, în timp ce se îndrepta cu automobilul spre centrul medical pe care l-a fondat. Cei care ar fi făcut presiuni sînt foștii săi colegi, deputații PSRM, Corneliu Furculiță și Vlad Bătrîncea, care, însă, au respins acuzațiile, spunînd că discuția a fost una calmă și a avut loc la inițiativa lui Ștefan Gațcan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?