Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Kozak a discutat la Viena privind reglementarea transnistreană

30 dec. 2021,, 09:45   Politică
4502 13

Șeful adjunct al Administrației Prezidențiale a Federației Ruse, Dmitri Kozak, a purtat discuții la Viena cu Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE, Thomas Mayr-Harting, despre situația privind reglementarea transnistreană.

După cum transmite tass.ru, Dmitri Kozak a atras atenția asupra recentei inițiative a șefului Transnistriei, Vadim Krasnoselski, de a relua dialogul dintre Tiraspol și Chișinău cu privire la o soluționare politică cuprinzătoare a conflictului transnistrean, inclusiv problemele viitorului statut al Transnistriei.

"Noi susținem această idee. Federația Rusă susține în mod consecvent o soluționare politică pașnică cuprinzătoare și încetarea conflictului cît mai curînd posibil. Sîntem interesați de activizarea acest dialog", a subliniat Kozak pentru TASS.

Potrivit lui, din păcate, în prezent nu există un răspuns din partea Chișinăului la inițiativa constructivă a lui Krasnoselski. "Astăzi am discutat despre impasul negocierilor care s-au dezvoltat în ultimii ani. Părțile trebuie să convină asupra parametrilor finali pentru sfîrșitul acestui conflict cît mai curând posibil. Apoi, toate problemele socio-economice care apar în condițiile actuale vor fi rezolvate mult mai eficient", a subliniat Kozak.

El a adăugat că speră că OSCE, în primul rînd președinția poloneză, va încuraja mai ferm Chișinăul să participe constructiv la negocierile cu Tiraspolul.


Reprezentanții OSCE și-au confirmat interesul pentru reluarea procesului politic pe scară largă între cele două maluri ale Nistrului.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?