X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Curtea Constituțională a respins sesizarea cu privire la ratificarea Convenției de la Istanbul

18 ian. 2022,, 11:35   Politică
4674 16

Curtea Constituțională a declarat astăzi constituțională Legea privind ratificarea Convenției de la Istanbul.

Astfel, Curte a declarat inadmisibilă sesizarea depusă de doi deputați din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) în legătură cu ratificarea Convenției, notează Noi.md cu referire la protv.md.

Președinta Curții, Domnica Manole, a explicat că sesizările nu întrunesc condițiile de admisibilitate și nu pot fi admise pentru examinare în fond, menționînd că „Convenția nu contrazice constituțiile naționale care definesc căsătoria”.

„Convenția de la Istanbul nu urmărește să elimine diferențe dintre bărbați sau femei sau să sugereze că femeile și bărbații sunt la fel. Prin urmare, Conveția nu vine în conflict cu art. 31 din Constituția Republicii Moldova din perspectiva libertății conștiinței sau cu articolul referitor la educație”, a declarat Domnica Manole.

Menționăm că Convenția de la Istanbul privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice a fost votată de către deputații PAS. Socialiștii și comuniștii au calificat documentul că fiind rușinos și au părăsit sala de ședințe în semn de protest.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?