X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Comuniștii se pregătesc de alegerile locale

27 mar. 2023,, 16:01   Politică
2448 0

Partidul Comuniştilor (PCRM) se pregăteşte pentru o "nouă bătălie decisivă" - alegerile locale.

Declarația se conține în nota informativă despre cea de-a cincea Plenară a comitetului central al PCRM, desfăşurată săptămîna trecută, transmite Infotag.md.

Vicepreşedintele PCRM Oleg Reidman, care a prezentat raportul "Cu privire la pregătirea pentru alegerile generale a autorităţilor locale", a spus că "în prezent, scopul comun al tuturor forţelor de opoziţie este lupta împotriva actualei guvernări, pentru încetarea guvernării neprofesioniste a ţării, pentru a opri agresiunea politică, economică, socială împotriva oamenilor, pentru a asigura respectul faţă de Constituţia ţării, pentru dreptate şi dezvoltare".

El s-a pronunţat în favoarea faptului ca "la alegerile locale generale din 2023 PCRM să participe independent, sub simbolul "Secera şi ciocanul" (pe lîngă acestea, simbolul PCRM include şi imaginea unei cărţi - " I.").

Reidman şi-a exprimat regretul că, "de data aceasta, printre instrumentele de agitaţie electorală ale PCRM nu va fi şi un ziar care apare regulat".


"Decizia de a opri editarea publicaţiei (ziarul "Kommunist" - "I.") nu a fost simplă, ci forţată. Dar în condiţiile actuale de informare, eficienţa ediţiei pe hîrtie este din ce în ce mai mică, iar costurile pentru aceasta depăşesc toate limitele rezonabile şi, cel mai important, capacităţile noastre", a recunoscut Reidman, menţionînd că site-ul ziarului a fost păstrat.

Potrivit lui, "guvernul, simţind că-i scade popularitatea din cauza eşecurilor în toate sferele de activitate, a ales calea justificării tuturor dificultăţilor prin războiul din vecinătate, a ales calea încălcării principiului constituţional al neutralităţii statului şi sperierii tuturor cu ameninţarea unei agresiuni şi a unui război pe teritoriul ţării noastre".

Anterior, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a spus că comuniştii nu vor avea un candidat la alegerile başcanului Găgăuziei şi că nu se ştie încă dacă va avea un candidat la funcţia de primar al Chişinăului.

7
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?