X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cînd ar putea avea loc alegeri parlamentare anticipate în Moldova? Opinie

19 apr. 2021,, 10:30   Politică
2922 2

La moment, Parlamentul Republicii Moldova nu poate fi dizolvat, pentru că ne aflăm în stare de urgență, iar cea mai bună opțiune ar fi organizarea alegerilor parlamentare anticipate în toamnă, în septembrie sau octombrie.

Această opinie a fost exprimată în emisia studioului Sputnik Moldova de către doctorul habilitat în științe politice, Victor Juc, relatează Noi.md.

Potrivit expertului, avînd în vedere starea de urgență impusă în țară pînă la 30 mai, este imposibil de organizat alegeri parlamentare anticipate într-o astfel de situație. Prin urmare, în opinia sa, fie Președintele Republicii Moldova va aștepta pînă la sfîrșitul stării de urgență, fie va încerca să forțeze evenimentele și să se adreseze la Curtea Constituțională cu privire la legalitatea impunerii stării de urgență.

"În prezent, Parlamentul nu poate fi dizolvat, pentru că suntem în stare de urgență. Ar fi optim dacă alegerile ar avea loc în toamnă, în septembrie sau octombrie", a spus interlocutorul.

Potrivit lui Juc, este puțin probabil ca parlamentarii să poată prelungi perioada stării de urgență în republică, după încheierea acesteia, cu încă 30 sau 60 de zile. Iată atunci Sandu va avea ocazia mult așteptată de a dizolva actuala componență a Parlamentului.


Politologul a concretizat: este puțin probabil ca alegerile anticipate să aibă loc în august, deoarece vara este greu de desfășurat o campanie electorală, dar toamna este timpul optim.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?