Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Cînd va fi numit noul ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă?

10 sep. 2021,, 15:40   Politică
2993 4

Republica Moldova are nevoie de o prezență diplomatică puternică în capitalele lumii, inclusiv într-o capitală atît de importantă cum este Moscova. Declarația a fost făcută de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, în cadrul unei conferințe de presă.

"Orice numire sau rechemare de ambasador presupune anumiți pași, inclusiv de ordin legal, și anumite proceduri. În mod normal aceste proceduri durează. Numirea unui ambasador durează ceva mai mult, rechemarea mai puțin. Pentru numire este nevoie de două, uneori chiar trei luni din momentul în care se i-a decizia de numire a unui candidat pînă în momentul ca o persoană să devină ambasador. Nu este corect ca lucrurile să se întîmple peste noapte. Așa se acționează în toate țările", a declarat Nicu Popescu.

Deocamdată, ministrul nu a spus cine este candidatul la funcția de ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă.

"sîntem în proces de numire a mai mulți ambasadori și sîntem în procesul identificării unei candidaturi pentru Ambasada noastră din Federația Rusă, care ar putea promova interesele țării în cea mai eficientă manieră posibilă. Vă vom comunica numele atunci cînd va fi momentul și cînd vom fi cerți că anumite proceduri au fost respectate", a spus Nicu Popescu.

Amintim că Victor Golovatiuc a fost rechemat și demis din funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă. Vladimir Golovatiuc ar fi fost implicat într-un scandal sexual. Acesta este învinuit de o angajată a Ambasadei Republicii Moldova la Moscova de hărțuire sexuală. Ulterior, ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă a fost rechemat pentru consultări și evaluarea activității misiunii diplomatice de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?