X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Chișinăul cere o monitorizare mai bună a Zonei de Securitate

29 mar. 2019,, 17:32   Politică
7311 1

Delegația Chișinăului în Comisia Unificată de Control cere o mai bună monitorizare a Zonei de Securitate, informează Noi.md.

În acest sens, delegația a propus elaborarea unor măsuri de asigurare a transparenței la capitolul prezenței formațiunilor militare. Obiectivul urmărit este de a demilitariza regiunea. Anterior, reprezentanții Chișinăului au semnalat de mai multe ori încălcarea acordurilor în vigoare prin prezența entităților militare transnistrene (unități militare, comenduiri de grăniceri, centre militare de instruire etc.).

Celelalte componente ale Comisiei au solicitat o amînare în scopul examinării mai detaliate a propunerii.

Totodată, Delegația a cerut conducătorului delegației transnistrene să evite declarațiile publice referitoare la unele evenimente ce se produc în Zona de Securitate, înainte de abordarea acestora în cadrul Comandamentului Militar Întrunit.

La 11 martie curent, în apropiere de Hidrocentrala Dubăsari, un vînt puternic a răsturnat vagoneta unui post de poliție. După ce forțele de ordine au înlocuit vagoneta deteriorată, conducătorul delegației Tiraspolului a lansat în mass-media insinuarea precum că ar fi avut loc instalarea unui post suplimentar al poliției, informație care este falsă, spun autoritățile moldovenești.


În cadrul reuniunii, Reprezentanții Misiunii OSCE au solicitat prezentarea informațiilor cu privire la modul în care sînt utilizate echipamentele tehnice oferite de Misiune în martie 2018 pentru buna funcționare a Statului Major Întrunit al Forțelor Mixte de Pacificare.

Cu privire la situația criminogenă în orașul Bender, riscurile și problemele identificate s-a decis invitarea pentru raport a conducătorilor poliției și miliției din localitate, precum și a comandantului militar al or. Bender – raion cu regim sporit de securitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?