Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Chicu: Nu voi merge în Parlament să cerșesc voturi

13 noi. 2020,, 18:45   Politică
7606 0

Eu nu merg în Parlament să cerșesc voturi, dar sînt absolut sigur că pentru o serie de documente cum ar fi legea bugetului pentru 2021, acordul cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), creditul rusesc etc. este nevoie ca deputații, indiferent din ce fracțiune sînt, să le susțină, ceea ce şi o vor face.

Declarația a făcut-o astăzi prim-ministrul Ion Chicu, în cadrul unei conferințe de presă, dedicată împlinirii unui an de activitate, transmite moldpres.md.

„Cu toată lupta politică, toți aleșii poporului conștientizează ce ar însemna pentru ţară să intre în noul an fără buget, fără politică fiscală şi fără programul cu FMI. Eu sînt sigur că deputații conștientizează acest lucru. Cu atît mai mult că după 15 noiembrie mare parte din deputați vor ieși din această febră electorală, vor reveni la agenda cetățenilor şi se vor preocupa de ceea ce este important cu adevărat pentru ţară şi nu pentru agendele lor politice”, a relevat premierul.

Şeful Cabinetului de miniștri a reiterat că „nu mizează pe nici un vot al nimănui în Legislativ”. „Voi prezenta proiectele cum le-am mai prezentat, or, cred că majoritatea deputaților le va susţine. Eu vreau să văd deputatul care nu va susţine programul cu FMI, de exemplu, sau care n-o să voteze majorarea salariilor pentru medici de la 1 ianuarie. sînt convins de asta, pentru că nu planific nici un document cu caracter geopolitic ori politic. Noi în genere nu am venit cu documente de acest fel, ca să fie necesară susținerea, negocierea sau cerșirea voturilor. Nici numiri importante nu planificăm să facem ca să fie nevoie de negociere, de aceea sînt convins că vom avea susținere de la majoritate”, a estimat oficialul.

Guvernul Ion Chicu a fost aprobat la 14 noiembrie 2019, cu 62 de voturi, după moțiunea de cenzură, care pe 12 noiembrie a dus la căderea guvernului condus de Maia Sandu. Atunci, la prezentarea listei noului guvern, Ion Chicu a precizat că este vorba de un guvern minoritar, de tranziție, pînă la următoarele alegeri prezidențiale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?