X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Chicu s-a întîlnit cu președintele Uniunii Interparlamentare, Gabriela Cuevas Barron

30 sep. 2020,, 16:14   Politică
2167 0

Premierul Chicu a avut o întrevedere cu președintele Uniunii Interparlamentare (UIP), Gabriela Cuevas Barron, care întreprinde prima sa vizită de lucru în Republica Moldova.

Oficialii au făcut un schimb de opinii referitor la cooperarea Republicii Moldova în cadrul Uniunii Interparlamentare, Ion Chicu subliniind importanța participării țării noastre la diverse activități organizate și desfășurate, precum și inițiative lansate în cadrul acestui for parlamentar global. “Exprimăm recunoștință pentru activitatea dvs în calitate de Președinte al UIP și mizăm în continuare pe dezvoltarea cooperării dintre Republica Moldova și UIP”, a menționat Ion Chicu.

Referindu-se la evoluțiile în relațiile bilaterale moldo-mexicane, Gabriela Cuevas Barron avînd și calitatea de membru al Camerei Deputaților al Congresului Uniunii Statelor Unite Mexicane, prim-ministrul a subliniat importanța dinamizării relaţiilor dintre Republica Moldova și Mexic pe diverse domenii de interes reciproc, inclusiv pe filiera cooperării interparlamentare, instituționale și sectoriale.

O atenție deosebită a fost acordată subiectului extinderii cooperării pe dimensiunea comercial-economică, dezvoltării interacțiunii între mediile de afaceri din ambele state și explorării potențialului existent de cooperare în sectoarele prioritare ale economiei țării, precum și promovării obiectivelor propuse în vederea intensificării și consolidării continue a relațiilor de cooperare moldo-mexicane. Astfel, părțile au discutat posibilitatea desfășurării unor misiuni de afaceri în Republica Moldova, cu participarea companiilor din Mexic, interesate să-și extindă activitatea în regiune, valorificînd oportunitățile economice și investiționale oferite de țara noastră.

Gabriela Cuevas Barron a fost aleasă Președinte al UIP în octombrie 2017, pentru un mandat de 3 ani. Republica Moldova a devenit membru al Uniunii Interparlamentare în 1992.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?