Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Chicu: "Președintele trebuie să negocieze în beneficiul poporului și al economiei țării sale"

30 mai. 2022,, 13:40   Politică
9540 0

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, ales recent pentru un al doilea mandat, a negociat asupra unui preț avantajos pentru gazul rusesc, pentru care țara sa va plăti de cîteva ori mai puțin decît întreaga Europă, iar iarna - de 10 ori, iar sîrbii l-au ales președinte tocmai pentru să se ocupe anume cu aceasta - să negocieze și să facă înțelegeri cu străinii, care ar fi în beneficiul oamenilor și economiei acestei țări.

Această opinie a fost exprimată de fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Chicu, pe pagina sa socială, relatează Noi.md.

El a amintit că reședintele sârb, Aleksandar Vucic, reales recent pentru al 2-lea mandat, a fost din nou să negocieze cu furnizorul de gaze un nou Contract pentru țara sa. După ce în toamna anului 2021 a reușit să scoată din ruși un Contract cu 270$/mia de m.c. pe perioada decembrie-mai 2022, acum a mers iar la Moscova.

S-au înțeles, deja, pe următorii 3 ani. Conform declarațiilor liderului sârb, țara sa va avea gaz la un preț de câteva ori mai ieftin ca toată Europa acum, și "de 10 ori mai ieftin ca la iarnă".

”În înțelesul meu, sârbii l-au ales pe Vucic să se ocupe anume cu aceasta - să negocieze și să facă înțelegeri cu străinii, care ar fi în beneficiul oamenilor și economiei acestei țări”, a menționat Ion Chicu.


”De ce aleasa noastră are alte preocupări? Cine-i interzice să se ocupe de treburile stringente ale țării? Ce putea să-i promită Vucic lui Putin, astfel încât să plătească în continuare un preț la gaz de cel puțin 3 ori mai mic ca noi? Este Serbia mai puțin orientată spre UE decât noi? Nu cred. N-a votat Serbia toate rezoluțiile, care condamnă războiul din Ucraina, inclusiv la ONU și OMC? A votat, ca și noi. A recunoscut Serbia Crimea sau Donbasul drept teritoriu rusești? Nu, ca și noi.

Vucic a fost ales de sârbi, ca să aibă grijă de ei și de țara lor. Pe Sandu am ales-o să "ne ducă undeva". Iată toată diferența...”, a menționat fostul prim-ministru al Republicii Moldova.

16
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?