X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Chicu a transmis un mesaj dur lui Orban

10 ian. 2020,, 09:30   Politică
9063 14

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, a comentat declarația făcută de șeful Guvernului de la București, Ludovic Orban, care a menționat că ceea ce s-a întâmplat în țara noastră „reprezintă o involuție”, iar Guvernul Chicu „nu poate fi considerat un partener serios”.

În replică, Chicu a declarat pentru newsmaker.md că „are lucruri mai importante de făcut, decât să facă comentarii”.

„Toată atenția este concentrată pe ceea ce cred cetățenii noștri despre activitățile sau inacțiunile Guvernului. Experiența mea, care nu numără nici măcar o sută de zile în fruntea Guvernului, sugerează că anume aceasta ar trebui să fie abordarea unui cabinet de miniștri serios”, a declarat Ion Chicu.

Premierul a fost susținut și de consilierul său, Nicolae Eșanu, care a venit cu un comentariu în acest sens pe pagina sa de facebook.

„Nu vreau sa comentez declarația și de fapt nici nu știu dacă cele relatate reflectă fidel declarația dlui Prim-ministru. Sper însă că ceva a fost înțeles greșit deoarece nu aș vrea să ajung să constat că România are probleme mai mari decât credeam eu. Dar nu pot să nu reacționez la numărul extraordinar de mare a celor care se bucură de faptul că Guvernul țării sale este împroșcat cu noroi. După mine lucrul acesta este josnic”, a ținut să afirme Eșanu.


Premierul României, Ludovic Orban, a discutat cu oficialii europeni, la Bruxelles, despre situația din Republica Moldova și a transmis că ceea ce s-a întâmplat în țara noastră „reprezintă o involuție”.

Orban a fost întrebat într-o declarație de presă la Bruxelles, ce mesaj a transmis oficialilor europeni cu care s-a întâlnit referitor la Republica Moldova.

„Am transmis un mesaj care este foarte bine cunoscut. După moțiunea de cenzură depusă de PSRM care a adus la căderea Guvernului Maia Sandu, iar ulterior la formarea unui guvern PSRM fără singura forță politică clar pro-europeană și care avea girul nostru și nu numai al nostru și ne conferă garanția unui parcurs european pentru Republica Moldova, tot ceea ce s-a întâmplat în Republica Moldova reprezintă o involuție care ne creează îngrijorare și din punctul nostru de vedere, nu putem să considerăm un partener serios actualul Guvern”, a declarat premierul român.

De asemenea, premierul român a cerut oficialilor europeni „maximă circumspecție” și „maximă exigență” în legătură cu ce se întâmplă în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?