X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Guvernul Chicu demisionează

23 dec. 2020,, 11:03   Politică
6663 7

Prim-ministrul Ion Chicu a anunțat într-un briefing de presă că își va prezenta demisia din funcția de șef al executivului.

”Vreau să mulțumes, președintelui Igor Dodon, pentru încrederea care mi-a dato anul trecut pe 24 noiembrie”, a declarat Chicu.

Totodată, Chicu a declarat că după ce ieri au fost aprobate cele mai importante proiecte, care vor permite în viitor achitarea salariilor și a pensiilor, a venit momentul să fie lansată procedura de dizolvare a Parlamentului și anunțarea alegerilor anticipate.

Ion Chicu a mai spus că pe parcursul zilei de azi urmează să discute cu președintele ales Maia Sandu despre activitatea Guvernului în exercițiu.

Pe final, premierul le-a mulțumit colegilor la Guvern pentru activitatea în acest an complicat, dar și deputaților care au susținut Guvernul Chicu.


Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a nunțat că ședința legislativului de astăzi, anunțată la ora 15:00 nu va mai avea loc dat fiind faptul că subiectul de pe ordinea de zi a fost epuizat.

Aceasta este o decizie asumată cu scopul de a declanșa alegeri anticipate parlamentare, spune Igor Dodon.

”În aceste condiții cînd este asigurată stabilitatea bugetară, financiară așa cum am promis am luat decizia la momentul potrivit de ași anunța demisia”, a declarat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?